Illustrasjonsbilde
English flag
English version

Valg ved UiT

Valgstyret har mottatt fire nominerte til valget av varamedlem til universitetsstyret fra valgkretsen fast ansatte i undervisnings- og forskerstillinger, til 31.07.2025.

Valgstyret har 14.11.23 behandlet og godkjent alle nominasjonene i henhold til Valgreglene for institusjonsnivå ved UiT Norges arktiske universitet.

De nominerte kandidatene er Anita Movik Simensen, Annette Bayer, Kjersti Karijord Smørvik  og Tonje Braaten. Nærmere informasjon finner du under nominerte kandidater.



Jeg er førsteamanuensis i spesialpedagogikk ved Institutt for lærerutdanning og pedagogikk (ILP), fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning (HSL). Mitt primære kontorsted er Alta, men jeg underviser både i Alta og Troms. Min doktorgad har jeg innenfor matematikkdidaktikk, og før jeg begynte i min nåværende stillingen tilknyttet spesialpedagogikk, jobbet jeg med matematikkundervisning innenfor lærerutdanningene.  

Kvensk og samisk språk og kultur står sterkt i mitt arbeidet, både når det gjelder undervisning og forsking. Jeg er forskningsgruppeleder for forskningsgruppa Cultural Diversity in Mathematics Education (CuDiME), som du kan finne meir informasjon om på https://uit.no/research/cudime. Videre deltar jeg aktivt i det NFR-finansierte forskingsprosjektet Mathematics Education in Indigenous and Migrational Contexts (MIM). MIM-prosjektet har hjemmeside på både norsk, engelsk, nordsamisk og kvensk. Du kan besøken den kvenske versjonen av nettsiden på www.usn.no/mim/kvaani).  

Jeg ønsker å bidra til at UiT utvikler sin rolle som nasjonalt og internasjonalt ledende på kunnskap og kompetanse om og for kvensk og samisk språk og kultur. Dette er viktig for å 1) styrke kvensk og samisk språk og kultur, og 2) rekruttere og utruste studenter som lærer hele livet. På sikt vil dette kunne bidra til at flere unge tiltrekkes til og blir i landsdelen. 



Jeg er i dag professor i organisk kjemi ved Institutt for kjemi og har vært ansatt ved UiT siden 1998. Som forsker motiveres jeg av at min forskning kan bidra til å løse samfunnsproblemer. Min forskingsgruppe har søkelys på legemiddelutvikling, der vi er spesielt interessert i antibiotika resistens, og design av legemidler fra marine naturstoffer, og nye metoder for omdannelse av CO2 til finkjemikalier for eksempel legemidler. Sistnevnte forskningsområde ønsker jeg og flere kolleger ved UiT å utvide til CO2 fangst og vi har nettopp fått støtte til et forskningsprosjekt innen temaet. Jeg har ledet både individuelle forskningsprosjekter, og forskernettverk, og deltatt i internasjonale forskningsnettverk (f.eks. NordForsk Nordic University Hub og COST). Jeg har erfaring fra akademisk og innovasjonsforskning og er med-gründer i oppstartselskapet KinSea Lead Discovery AS. Som underviser er jeg opptatt av å utvikle gode undervisningsopplegg uten å miste fokus på ressursbruken.  

Jeg har nettopp avsluttet en åremålsperiode som instituttleder. Gjennom dette arbeid har jeg kjennskap til flere av prosessene som UiT står i. Jeg har lang erfaring fra ulike styrer (MabCent-SFI, Hylleraas, ELIXIR-Norge), og utvalg. For eksempel har jeg vært styremedlem i styret til MabCent-SFI, Hylleraas, ELIXIR-Norge og bidratt i studieporteføljegjennomgangen, og UiTs arbeid med UHRs nye anbefalinger for vurdering av vitenskapelig kompetanse (NOR-CAM). 

 Tematikker som jeg er spesielt opptatt av er 

  • Gode og varierte studieprogrammer som dekker bredden i samfunnets behov og ikke minst hvordan vi kan bli bedre til å utnytte UiTs undervisningsressurser på tvers av fakultetene.  
  • Gode planer og forbedring av prosedyrer for infrastrukturfinansiering. 
  • God karriereveiledning av unge arbeidstakere og tydelige strukturer for akademiske karriereløp som begrenser midlertidighet. 
  • Mer åpenhet og tydeligere kommunikasjon om universitetsledelsens arbeid og målsetninger.  


Kort om meg: 

Jeg jobber som førsteamanuensis ved Handelshøgskolen, Campus Harstad. Jeg har en PhD fra Handelshøgskolen i Bodø ved Nord Universitet. Mitt faglige interesseområde er innenfor markedsføring og turisme. Og jeg er særlig opptatt av forskning omkring forbrukeropplevelser.  

Jeg underviser hovedsakelig innenfor ulike markedsføringsemner, og har hatt kurs for både internasjonale og norske studenter. Det å ha en stilling som kombinerer det å møte studenter og å fordype seg i forskning, er noe jeg trives meget godt med. 

Jeg melder min interesse som kandidat til universitetsstyret fordi jeg har et engasjement for å utvikle og sikre UiT sin viktige posisjon som studiested i nord. Med bakgrunn fra ulike verv, både faglig, politisk og i fritidsøyemed, har jeg skaffet meg god innsikt i oppgavene et styre kan og bør engasjere seg i. For å bygge opp egen kompetanse innenfor styrearbeid har jeg også studert styrekompetanse som fag ved BI.  

Til slutt kan jeg føye til at jeg har flere års leder- og mellomledererfaring fra stillinger i kultur- og reiselivssektoren, før jeg kom inn i akademia. Erfaringene utenfor UiT kan være et bidrag til å løfte blikket og se UiT som organisasjon utenfra, noe som ikke minst er nyttig i kontakten opp mot eksempelvis nasjonale myndigheter, næringsaktører, og andre sektorer. 



Jeg er førsteamanuensis ved Institutt for samfunnsmedisin og statistiker med PhD i epidemiologi og biostatistikk. I tillegg har jeg en mastergrad i musikkutøving og et stort hjerte for kunstfagene. Jeg har bakgrunn fra fagforeningsarbeid, som folkevalgt og fra organisasjonsliv, og jeg er styreleder i Troms musikkråd. 

Jeg leder den nasjonale befolkningsundersøkelsen Kvinner og kreft, som med sine 172 000 deltakere er blant de største i landet. Etter å ha produsert kreftforskning av høy kvalitet gjennom mange år er vi nå klare for å utvide formålet med undersøkelsen til å omfatte andre sykdommer og helseutfall, og kvinnehelse generelt. Vi vil innhente nye samtykker og gjennomføre ny datainnsamling blant våre deltakere våren 2024. Befolkningsundersøkelsene ved ISM har levert data til mye god forskning som inkluderer kvinnehelse, men vi trenger mer. Og ikke minst - for å fortsette å skaffe til veie ny kunnskap innen epidemiologi og folkehelse trengs det god og forutsigbar finansiering av befolkningsundersøkelsene. 

Et tema jeg lenge har vært opptatt av er sosial ulikhet i helse, og som medlem av ledergruppa i prosjektet «Sunne valg for alle» ved ISM (Healthy choices and social gradient) har jeg hatt enda større fokus på dette feltet de siste årene, og spesielt hvordan helse, helseatferd og ulikhet overføres mellom generasjoner. Gjennom en planlagt datainnsamling blant barna til deltakere i Kvinner og kreft vil vi legge grunnlag for store tverrfaglige prosjekter om intergenerasjonell overføring av sosial ulikhet i helse.  

Ellers er det mange som gjerne vil ha en statistiker med på laget, og jeg har således vært involvert i et stort spekter av prosjekter, hovedsakelig epidemiologiske og kliniske studier, men også kvantitativ forskning innen andre fagområder.  

Med en ganske sammensatt bakgrunn og et bredt interessefelt synes jeg det ville være veldig givende å kunne bidra inn i universitetsstyret ved behov. 



Har du spørsmål rundt valg til universitetsstyret?
Kontakt seniorrådgiver Liv-Ragna Garden.

Valgregler og andre lenker finner du under knappen Ressurser